2011. augusztus 26., péntek

Tízparancsolat - Jelenlegi ára: 2 640 Ft


Tízparancsolat
Meggyilkolt öregasszony, meggyalázott Isten, elárult testvér, szüleit nem tisztelő fiú, mások tulajdonára vágyó szerencsétlen, férjét csapdába csaló feleség, depresszióban elmerülő ex-hacker, félszeg tizenéves, az elmúlással szembenéző ember... Az irodalom válasza arra a kérdésre, mit is jelentenek a mózesi törvények a modern, globalizálódó világban. Bár a válogatásnak bizonyos értelemben keretet adnak a parancsok, az olvasó mégis színes, stilisztikailag is meglehetősen különböző összeállítást tart a kezében, amely ízelítőt ad a kortárs dán, norvég és svéd rövidpróza-irodalomból. Huszonegy hamisítatlanul skandináv alkotás az emberi kapcsolatokról, vagy inkább azok hiányáról, szerelemről, életről és halálról. Elmúlás feletti töprengés, megoldandó rejtélyek, realista társadalomrajz.
Részlet a könyvből: "A férfi az ajtóhoz szorította a fülét. Odalent elfordul a reteszzár. Hallja, ahogy a vak éjszakai portás hintázik nádszékében. A retesz nyelve leesik. A rugó visszaugrik. Aztán meghallja az első hangot a lépcsőházban. Két kéz csattan a márványpadlón, egy test kínlódva húzza fel a lépcsőfokokon természetellenesen kicsavarodott tagjait. Három emeletet kell feljönniük. A férfi kitörli szeméből az izzadságot, és az órájára néz. A gyéren kivilágított kasbah lázas fénye átszűrődik a zsalugátereken. Negyedóra múlva három. Akkor majd kitör a lárma a mecsetben. Ezt már kiszámította. A müezzin Sidi Abderrahmane minaretjének hangszóróin keresztül egész. Algírt imára fogja szólítani. Akkor kell támadásba lendülnie. Felemeli a tömörfából készült lámpatestet, suhint vele egyet a levegőben, és fogait összeszorítva újra hallgatózni kezd. A vak portás hintázik tovább a nádszékben. Az a hazug disznó! Most már biztos, hogy ő árulta el. A súlyosan torzult test pedig, mely lassan vonszolja fel magát a márványlépcsőn, csakis a Koldusé lehet. "
SZERZŐ: Trine Andersen, Christina Hesselholdt, Bjarte Breiteig, Ernst Brunner
KIADÓ: General Press Kiadó
KIADÁSI ÉV: 2009
OLDALSZÁM: 232
Szállítási és fizetési információk
Személyesen áthevetőek könyveink (kizárólag) Budapesten a Klinikák metrómegálló közelében található átvételi pontunkon!
Minden hétköznap 8: 00-tól 20: 00-ig.
Általában 3-5 nap az átfutási ideje, amíg az általad rendelt könyvek megérkeznek az átvetéli pontba, melyről automatikus üzenetet küldünk a számodra. Ha még azelőtt látogatsz el az átvételi pontba, hogy ezt az értesítést megkaptad volna, akkor kicsit csalódott leszel...
Ezt elkerülendő nagyon kérlek soha, ismétlem soha ne próbáld átvenni a könyvet, amíg nem kaptál erről értesítést. Ez a köztünk lévő jó viszony megtartása szempontjából is kifejezetten javasolt.
A könyveinket változatlanul megkaphatod postai úton (előreutalással), vagy futárszolgalát segítségével (előreutalással, vagy utánvéttel).
A könyveinkre kiszabott szállítási díjak egységesek, nem függnek az adott könyv méretétől, vagy a könyvek darabszámától.
2 darab, vagy több termék rendelése esetén a szállítási költség nem változik.
Vagyis bármekkora rendelést is adsz le, mindig csak a Szállítási és garanciális feltételek fül alatt meghatározott díjat kell fizetned.
Más szállítási módot nem vállalunk, a megadott áraktól nem áll módunkban eltérni.
Szállítási és fizetés módja
Ajánlott levélként előreutalás után: 870 Ft
Futárszolgálat előreutalással: 750 Ft
Futárszolgálat utánvéttel: 890 Ft
Személyes átvétel: 0 Ft
Minden termékünk új és olvasatlan.
Tekintsd meg összes könyvünket itt! >>



Jelenlegi ára: 2 640 Ft

Az aukció vége: 2011-09-14 00:40
. Tízparancsolat - Jelenlegi ára: 2 640 Ft

Fontos